Bibimbap med grønnsaker og egg - med spisepinner

Bibimbap

Lag deg en sør-koreansk klassiker. Bibimbap er like herlig som navnet som betyr mikset ris, men her har vi brukt byggrynsris. Retten er alltid toppet med sesongens grønnsaker, gjerne dandert i bunker slik at fargespillet kommer frem. Bibimbap er enkel å lage, og kylling og sjømat kan også brukes i retten.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Kok risen som angitt på pakken.
  2. Skyll og skjær grønnkålen i strimler og fres dem raskt i en panne sammen med hvitløk og ingefær.
  3. Stek aromasoppen. Ha på litt pepper.
  4. Sett soppen til side.
  5. Stek speilegg.
  6. Fordel risen i fire vide boller. Anrett alle grønnsakstrimlene i bunker på toppen av risen.
  7. Ha et speilegg i hver bolle og dryss sesamfrø på.

 

Server bibimbap f.eks. med ponzusaus eller soyasaus.
Del på Facebook